hero
CATCHWEIGHT -95 KG

Mario Žgela vraća se u FNC nakon dvije godine: U Sarajevu ide na iskusnog Brazilca

Povratak 'drvosječe' dugo se očekivao, a napokon je stiglo vrijeme za to

Posljednji smo ga put u kavezu gledali prije dvije godine kad je osvojio drugu sezonu ‘Armagedona Jamnica Pro Sport’ MMA lige nokautom u prvoj rundi protiv Felixa Polianidisa (46, 6-15), a nakon toga se Mario Žgela (26, 6-2) trebao boriti prošle protiv Yannicka Bahatija (34, 9-7), ali to se nije dogodilo. No, popularni ‘drvosječa’ sad se vraća u kavez Fight Nation Championshipa, a na FNC 14 priredbi u Sarajevu borit će se protiv Brazilca Mateusa Messarosa Inacija (39, 14-11) u catchweightu do 95 kilograma.

Žgela je dugo vremena trenirao u vinkovačkom klubu MMA Valens, a za dodatni iskorak odlučio se preseliti u Zagreb i pridružiti American Top Teamu. Nadaleko je poznata njegova ‘sirova snaga’, a dugo je vremena radio fizički posao u šumi gdje je i dodatno razvio taj potencijal. Tehnika ga nikad nije krasila, ali zato je tu nevjerojatna razorna snaga udarca i čelična volja koju će pokazati i u bosanskohercegovačkoj prijestolnici.

Brazilski borac debitirao je u MMA-ju još 2012. godine, kad je Žgela imao 15 godina, a trenutačno je u nizu od dvije pobjede gušenjem. Čak je 15 cm (178) niži od Žgele (193), a u zadnje dvije godine ima osam mečeva u kojima je četiri puta slavio i četiri puta izgubio. Svojevremeno se borio i protiv Dirleija Broenstrupa (42, 17-11), borca kojeg smo gledali u glavnoj borbi FNC 11 priredbe u zagrebačkoj Areni gdje je izgubio od Ivana Erslana (32, 13-3-1) nokautom u prvoj rundi.

Još je malo do priredbe koja je na rasporedu u subotu, 16. prosinca, s početkom u 19 sati u Sarajevu u dvorani Zetra, a ulaznice možete kupiti putem kupikartu.ba sistema.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »