hero
ZA 2022. GODINU

Izbor za borbu godine u FNC-u: Ove su borbe ušle u uži krug

Četiri su borbe u užem izboru za najbolju u godini, a i Vi svojim glasom možete odlučiti tko će odnijeti laskavu titulu

Protekla godina bila je prepuna akcije, a gledatelji su mogli uživati u fantastičnim borbama koje su gledali u kavez Fight Nation Championshipa. Dobili smo i tri prvaka, a ove ćemo godine dobiti i nove prvake u kategorijama u kojima još nitko nije vlasnik prestižnog pojasa. A kao i dosad, krajem godine bira se najbolji meč u kavezu FNC-a, dok ove godine imamo četiri borbe na popisu.

Prva je ona između Danijela Bažanta (31, 7-4) i bivšeg UFC borca, Ronyja Jasona (38, 15-10-1). Gledali smo rat u pet rundi koji je bio prepun preokreta, a hrvatski borac je na kraju napustio kavez s podignutom rukom i pojasom prvaka perolake kategorije oko struka iz Zaboka.

Druga na popisu borbi je okršaj između, po mnogima, najvećeg talenta na ovim prostorima, Marka Bojkovića (20, 3-0) i neugodnog i izdržljivog Gruzijca, Luke Giorgadzea (23, 5-1). Uistinu, bila je to dominacija od strane srpskog borca, a na kraju je slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Ako uzmemo u obzir da je Bojković u kavez ušao s ozljedom noge, onda je ova izvedba još impresivnija. Ne možemo dočekati njegov povratak.

U Zaboku smo gledali mnogo odličnih mečeva pa se tako na popisu našao i meč između Đorđe Bukvića (24, 4-2) i Pleurata Smajlija (34, 3-3). Spomenuti je dvojac odradio tri runde 'teškog rata', a podignuli su publiku na noge. Mladi Bukvić imao je odličnih segmenata, ali Smajli je pokazao kako se nije zaboravio boriti te je na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

A u izboru je i jedna borba koja se nije dogodila u Zaboku, već na posljednjem FNC-ovom Eventu u Sisku na devetoj priredbi. Ova bi borba mogla ponijeti i titulu nokauta godine, a u njoj je ponovno Đorđe Bukvić i to protiv Jakoba Kosića (29, 2-3) kad je srpski borac nokautirao hrvatskog spektakularnim high kickom u drugoj rundi.

Za borbu godine možete glasati na našim društvenim mrežama.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Fight Nation Championship (@fnc_mma)

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »