hero
16. PROSINCA U ZETRI

FNC 14 Sarajevo: Spahović se vraća protiv slovenskog 'Rockyja' Fabjana!

Pravi 'vatromet' čeka nas za kraj godine u legendarnoj sarajevskoj dvorani Zetra

Tomislav 'The Beast' Spahović (33, 8-6) vraća se u kavez nakon osam godina izbivanja i to pred domaćom publikom gdje predvodi FNC 14 priredbu u legendarnoj sarajevskoj dvorani Zetra!, S druge će mu strane stajati slovenska kickboxing ikona koja je kročila u svijet MMA-ja, Miran 'Slo Rocky' Fabjan (38, 2-2) u catchweightu do 100 kg!

Iza ‘Zvijeri’ je osam godina pauze u kojima nije prestajao s treningom, a svi pamtimo posljednji meč u kojem je izgubio protiv današnje UFC zvijezde Marcina Prachnija (35, 16-7). Bio je to meč s kojim je i on mogao put najveće svjetske organizacije, no sad ponovno kreće uspon bosanskohercegovačkog borca. Hrvanje je njegov bazni sport, ali znamo kakve ‘bombe’ ima u rukama pa nemojte treptati na ovom meču.

S druge će mu strane stajati apsolutna ikona slovenskog borilačkog sporta koji se nakon dugogodišnje karijere u kickboxingu odlučio za prelazak u MMA i skupio dva velika skalpa - jedan protiv borca koji je pobjeđivao u Oktagonu, sunarodnjaka mu Tadeja Dajčmana (27, 5-4) i to strašnim nokautom u prvoj rundi. O njegovoj stojci ne treba trošiti riječi, a tri godine intenzivno trenira BJJ i ističe da nakon pobjede u Sarajevu želi napasti pojas poluteške kategorije FNC-a protiv Mateja Batinića (31, 20-5) pred domaćom publikom u Ljubljani.

Osim njih, na rasporedu je još osam uzbudljivih mečeva, a cijeli fightcard možete pročitati u nastavku. Još je malo do priredbe koja je na rasporedu u subotu, 16. prosinca, s početkom u 19 sati u Sarajevu u dvorani Zetra, a ulaznice možete kupiti putem kupikartu.ba sistema.

FNC 14 Sarajevo

Catchweight - 100 kg
Tomislav Spahović (BiH) - Miran Fabjan (Slovenia)

Featherweight - 66 kg
Tariel Abbasov (Azerbaijan) - Rony ‘Jason’ (Brazil)

Catchweight - 63 kg
Darko Banović (BiH) - Marco Beltran (Mexico)

Catchweight - 95 kg
Mario Žgela (Croatia) - Mateus Messaros Inacio (Brazil)

Catchweight - 68 kg
Rusi Minev (Bulgaria) - Alessandro Capone (Italy)

Welterweight - 77 kg
Tomislav Sičaja (Croatia) - Ahmet Rasim Pala (Turkey)

 

Middleweight - 84 kg
Matija Bosančić (Serbia) - Leon Krajačić (Croatia)

Featherweight - 66 kg
Ivan Sičaja (Croatia) - Nemanja Todorović (Serbia)

Lightweight - 70 kg
Teufik Šehić (BiH) - Luka Ceranja (Croatia)

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »